Sterrenbos 26, 6718 GP EDE | + 31 (0)619881920

SkinFood CENTER

Trainingsinstituut Voeding en de Huid

Anti-veroudering dieet?

We willen allemaal zo mooi en gezond mogelijk oud worden. Het liefste met een zo strak mogelijke huid zonder rimpels. Dat die verwachting een beetje teveel van het goede is snapt iedereen eigenlijk wel, maar is er een voedingspatroon waarbij de huid zo mooi mogelijk blijft?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat voor ons Noord-Europeanen een mediterraan dieet het meest positief is voor het behoud van een mooie gezonde huid! "Wat moet ik dan eten?" hoor ik u denken...

Bij het mediterrane voedingspatroon wordt veel gebruik gemaakt van koude olijfolie, veel groenten en fruit, vis en zeevruchten, granen, noten, zaden en wijn. Inname van eieren, gevogelte en zuivel is minimaal en er wordt weinig rood vlees gegeten. Zoete producten worden zo min mogelijk gegeten. Omdat oudere mensen een verhoogde eiwitbehoefte hebben, is het daarnaast aan te bevelen om op latere leeftijd het mediterrane dieet te combineren met een verhoogde hoeveelheid eieren en zuivel voor een goed functionerende, mooi oud wordende huid.

Sun, 05 January