Sterrenbos 26, 6718 GP EDE | + 31 (0)619881920

SkinFood CENTER

Trainingsinstituut Voeding en de Huid

Meten = weten, ook voor je eten

Bij het ondergaan van intensieve behandelingen voor huidverbetering of huidverjonging, zoals microneedling, diepe chemische peelingen en microdermabrasie, is het verstandig te weten wat je eet. Je hebt namelijk extra voedingsstoffen nodig als je de huid extra gaat prikkelen voor nieuwvorming. En als jouw eetpatroon uitwijst dat je bepaalde tekorten hebt, gaat welke behandeling dan ook nooit het maximale resultaat opleveren!

Zorg dat je een eetmeter vindt die geen commercieel belang heeft. Er zijn apps op je telefoon of ga gewoon naar de website van het voedingscentrum. Na invullen van alles wat je eet en drinkt zie je het resultaat voor macro- en micronutrienten. Zo zie je in één oogopslag wat je voldoende binnen krijgt, en waar je een tekort van hebt. Maar pas op; deze lijsten geven nooit weer wat er via je darmen in je lichaam terecht komt, omdat je niet weet wat jouw darmen opnemen en wat niet! Dit betekent dat als je al een tekort van bijvoorbeeld vitamine C ziet bij inname, dat dat tekort nog verder kan oplopen als jouw darmen niet optimaal functioneren. Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat intensieve behandelingen extra voedingsstoffen vragen en het tekort loopt nog verder op!

Wanneer je weet welke voedingsstoffen er nodig zijn voor huidverbetering en huidverjonging kun je daar rekening mee houden en het advies voor dagelijkse inname (ADH) ophogen naar het gewenste niveau. Zo haal je het maximale uit intensieve behandelingen en houdt je het lichaam in optimale conditie!

Tue, 04 February