Sterrenbos 26, 6718 GP EDE | + 31 (0)619881920

SkinFood CENTER

Trainingsinstituut Voeding en de Huid

UV-bescherming met voeding?

Foto-oxidatie, of UV-veroorzaakte oxidatieve stress is de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. Door UV-blootstelling ontstaan er enorme hoeveelheden vrije radicalen in de huid die zorgen voor DNA-schade, schade aan celwanden en schade aan collageen en elastine vezels. Inname van hoge doses anti-oxidanten met voeding of eventueel aangevuld met suppletie helpt de huid tegen UV-beschadiging:

  • Vitamine E en C; hebben in combinatie het beste effect
  • Carotenoïden; beta-caroteen en lycopeen
  • Meervoudig onverzadigde vetzuren; m.n. omega-3
  • co-enzym Q10 (uit o.a. orgaanvlees en donkergroene groenten), selenium (uit o.a. vis en paranoten), alfaliponzuur (uit o.a. spinazie en lever) en glutation (in ons lichaam gemaakt uit glutamine)

Deze nutriënten beschermen onze huidvetten, DNA en huideiwitten waardoor de zon minder beschadiging aan onze huidstructuren geeft.

Houd altijd wel in gedachten dat zonbescherming met een breedspectrum factor altijd noodzakelijk is!

Sun, 09 June