Sterrenbos 26, 6718 GP EDE | + 31 (0)619881920

SkinFood CENTER

Trainingsinstituut Voeding en de Huid

Wat doet water voor je huid?

Ons lichaam bestaat voor ca. 60-70% uit water. Alle cellen in ons lichaam, en ook in de huid, hebben water nodig om goed te kunnen functioneren. Een goede vochthuishouding is dus van levensbelang!

Dagelijks krijgen we gemiddeld 2 liter water binnen via drinken en voedsel. Maar kijken we in ons maag-darm kanaal, dan blijkt daar totaal wel 8 - 10 liter vocht door te stromen! Dit betekent dus dat ons lichaam 6 - 8 liter vocht zelf aanmaakt d.m.v. spijsverteringssappen.

In de dikke darm wordt zo'n 10-20% van het vocht opgenomen, in de dunne darm de rest. Vanuit het bloed wordt het vervolgens naar alle delen van het lichaam vervoerd, ook naar de huid. Dit betekent dus dat water wat je drinkt niet rechtstreeks naar de huid gaat, maar door het hele lichaam gebruikt gaat worden. Sterker nog, bij een overschot aan water drinken moet je niet alleen veel naar de w.c., maar spoel je ook belangrijke voedingsstoffen mee naar buiten!

Voldoende vocht drinken en veel waterrijk voedsel zoals groenten en fruit eten is dus heel belangrijk voor een gezond lichaam en gezonde huid.

Mon, 12 August